Kanye West se lasă de politică Magazin

Kanye West se lasă de politică

Rapperul Kanye West, care la începutul acestei luni s-a întâlnit cu președintele Donald Trump, a declarat marți că a fost folosit pentru a răspândi mesaje în care nu crede și că se va distanța de politică. Decizia acestuia ar putea fi o lovitură grea pentru liderul de la Casa Albă, care l-a numit pe Kanye ca fiind cel mai proeminent susținător al său de culoare.

Într-o postare pe Twitter, West a scris că susține reforma penitenciarelor și legile cu privire la armele de foc, negând că el este cel care a realizat logo-ul pentru campania numită „Blexit”, care încurajează afro-americanii să părăseasă Partidul Democrat.

„Am prezentat-o pe Candace persoanei care a făcut logo-ul și nu a vrut să îi apară numele, așa că l-au folosit pe al meu”, a scris cântărețul. „Nu mi-am dorit niciodată să fiu asociat cu Blexit. Nu am nicio legătură cu această campanie”, a mai adăugat el. „Ochii mei sunt acum larg deschiși și realizez că am fost folosit pentru a răspândi mesaje în care nu cred. Mă distanțez de politică și mă voi concentra complet pe a fi creativ”, și-a încheiat West mesajul.

Potrivit unor publicații, Owens a susținut că West a creat logo-ul și culorile pentru Blexit. Luni, după ce controversa s-a extins, ea a făcut o declarație în care a explicat rolul rapperului american, insistând că „Blexit este un proiect care este în întregime al meu. Sunt binecuvântată că Ye (West) m-a prezentat unui designer care, în ciuda unor convingeri total diferite de ale mele, m-a ajutat să realizez literele pentru logo-ul Blexit”.

Pe 11 octombrie, Kanye West s-a întâlnit cu Trump în Biroul Oval. El purtat o șapcă roșie pe care era imprimat mesajul „Să facem America din nou măreață”, sloganul actualului președinte din timpul campaniei pentru alegerile din 2016, pe care le-a câștigat învingând-o pe Hilary Clinton.

(sursă foto: billboard)