Finalul Game of Thrones, un eșec de proporții – petiția pentru refacerea ultimului sezon numără 1,2 milioane de semnături Magazin

Finalul Game of Thrones, un eșec de proporții – petiția pentru refacerea ultimului sezon numără 1,2 milioane de semnături

Astăzi, Game of Thrones a ajuns la finalul așteptat cu sufletul la gură de sute de milioane de fani din întreaga lume. Numai că, în opinia majorității covârșitoare a acestora, finalul seriei a fost unul extrem de slab. Atât de slab, încât recenziile pe site-urile de specialitate și notele acordate de specialiști și fani pe Imdb, au fost grăitoare: nota pentru ultimul episod este sub 5, cea mai mică din istoria seriei! Mai mult decât atât, celebra petiție care cere producătorilor HBO refacerea întregului sezon 8 a atins nu mai puțin de 1,2 milioane de semnături.

Concluzia la care au ajuns scenariștii a fost categorisită drept „penibilă”, iar lumea s-a plâns în general de ruperea tuturor legăturilor în acest sezon cu toate firele narative dezvoltate de serial în primele 7 sezoane. Nu numai fanii sunt dezamăgiți de finalul Game of Thrones: însuși actorii s-au declarat dezamăgiți de final și ironici cu ceea ce s-a întâmplat în aceste ultime 6 episoade care au conshis povestea.

În urmă cu câteva zile anunțam că, spre dezamăgirea majortății covârșitoare a fanilor, sezonul 8 pare a fi un eșec răsunător al HBO și, mai ales, al celor doi scenariști, David Benioff și D.B. Weiss. Evident, acest eșec nu se traduce în termeni economici, din acest punct de vedere succesul find garantat, cât în modalitatea în care povestea a evoluat pe parcursul celor 6 episoade finale. Dezamăgirea fanilor este atât de mare, încât clipul explicativ al episodului cinci din seria opt este bombradat cu mesaje de nemulțumire, iar numărul aprecierilor este la jumătate față de cel al celor care au apăsat „dislike”, lucru rar pe YouTube, mai ales în cazul canalelor oficiale cu atât de mulți fani. Ce să mai vorbim despre faptul că după ultimul episod, probabil văzând reacția publicului, pe contul oficial Game Of Thornes nu au mai fost postate alte clipuri explicative, precum s-a întâmplat după fiecare dintre cele 5 capitole de până acum.