Ultimul sezon din Game of Thrones se anunță a fi un eșec istoric Magazin

Ultimul sezon din Game of Thrones se anunță a fi un eșec istoric

Mult așteptatul sezon 8, totodată și cel final, din Urzeala Tronurilor (Game of Thrones) se află aproape de final. Luni dimineață, pe 20 mai, seria bazată pe romanele publicate de George R.R. Martin va ajunge la deznodământul final, după ce primele cinci episoade ale seriei au stârnit rumoare printre fanii a ceea ce mulți consideră a fi cel mai celebru serial din istoria televiziunii.

Numai că, spre dezamăgirea majortății covârșitoare a fanilor, sezonul 8 pare a fi un eșec răsunător al HBO și, mai ales, al celor doi scenariști, David Benioff și D.B. Weiss. Evident, acest eșec nu se traduce în termeni economici, din acest punct de vedere succesul find garantat, cât în modalitatea în care povestea a evoluat pe parcursul celor 6 episoade finale. Dezamăgirea fanilor este atât de mare, încât clipul explicativ al episodului cinci din seria opt este bombradta cu mesaje de nemulțumire, iar numărul aprecierilor este la jumătate față de cel al celor care au apăsat „dislike”, lucru rar pe YouTube, mai ales în cazul canalelor oficiale cu atât de mulți fani.

Pe internet există mii de filmulețe și recenzii negative și chiar o petiție a fanilor care cer oficialilor HBO să refacă întregul sezon!

Fenomenul Game Of Thrones este atât de mare, încât oamenii donează pe YouTube sume considerabile creatorilor de conținut video care analizează și explică în detaliu ceea ce se întâmplă în serial și acelora care lansează ipoteze cât mai credibile cu privire la modalitățile în care seria se poate încheia în luna mai.

Producătorii serialului au luat o pauză de doi ani de la sezonul șapte, pentru a avea timp să pregătească așa cum trebuie marele final al seriei bazate pe cărțile scrise de George R. R. Martin. Aceștia au anunțat în repetate rânduri că marea bătălie de la final va rămâne în istorie drept cea mai lungă și mai spectaculoasă astfel de scenă filmată vreodată. Numai că, tot din punct de vedere istoric, va rămâne, poate, și cea mai hulită.