Viral: Petiția pentru refacerea sezonului 8 din Game of Thrones strânge sute de semnături pe minut și se apropie rapid de jumătate de milion Magazin

Viral: Petiția pentru refacerea sezonului 8 din Game of Thrones strânge sute de semnături pe minut și se apropie rapid de jumătate de milion

O petiție lansată pe site-ul change.org (care poate fi accesată și semnată aici) a devenit virală astăzi. Lansată în urmă cu șapte zile, aceasta strânsese 15.000 de semnături până miercuri seara, dar în mai puțin de 24 de ore a depășit 370.000! Furia fanilor celebrului serial este atât de mare, încât există voci din industrie care se întreabă dacă există vreo șansă ca minunea să se poată întâmpla și ca HBO să facă ceea ce n-a mai făcut nimeni niciodată: să accepte eșecul scenariului din ultimul sezon și să reia procesul de producție de la 0!

În urmă cu două zile anunțam că, spre dezamăgirea majortății covârșitoare a fanilor, sezonul 8 pare a fi un eșec răsunător al HBO și, mai ales, al celor doi scenariști, David Benioff și D.B. Weiss. Evident, acest eșec nu se traduce în termeni economici, din acest punct de vedere succesul find garantat, cât în modalitatea în care povestea a evoluat pe parcursul celor 6 episoade finale. Dezamăgirea fanilor este atât de mare, încât clipul explicativ al episodului cinci din seria opt este bombradta cu mesaje de nemulțumire, iar numărul aprecierilor este la jumătate față de cel al celor care au apăsat „dislike”, lucru rar pe YouTube, mai ales în cazul canalelor oficiale cu atât de mulți fani.

Producătorii serialului au luat o pauză de doi ani de la sezonul șapte, pentru a avea timp să pregătească așa cum trebuie marele final al seriei bazate pe cărțile scrise de George R. R. Martin. Aceștia au anunțat în repetate rânduri că marea bătălie de la final va rămâne în istorie drept cea mai lungă și mai spectaculoasă astfel de scenă filmată vreodată. Numai că, tot din punct de vedere istoric, va rămâne, poate, și cea mai hulită.