Fructul dragonului: 3 beneficii pe care le poate aduce sănătății Magazin

Fructul dragonului: 3 beneficii pe care le poate aduce sănătății

Fructul dragonului este un fruct tropical care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Oamenii îl consumă în primul rând pentru aspectul și gustul său unic. Cu toate acestea, dovezile sugerează că poate oferi și beneficii pentru sănătate. Citește mai departe pentru a le afla. 

Fructul dragonului crește pe cactusul Hylocereus, cunoscut și sub numele de regina Honolulu, ale cărui flori se deschid doar noaptea. Planta este originară din sudul Mexicului și din America Centrală. Astăzi, este cultivată în toată lumea.

Are mai multe nume, inclusiv pitaya, pitahaya și pară de căpșuni.

Fructul dragonului poate părea exotic, dar aromele sale sunt similare cu alte fructe. Gustul său a fost descris ca o încrucișare ușor dulce între un kiwi și o pară.

Pe lângă gustul său, fructele de dragon oferă și beneficii pentru sănătate. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Fructul dragonului este nutritiv

Fructul dragonului conține cantități mici de mai mulți nutrienți. Este, de asemenea, o sursă decentă de fier, magneziu și fibre.

O porție de 100 g conține 60 de calorii, 1,2 grame de proteine, 0 grame de grăsimi, 13 grame de carbohidrați și 3 grame de fibre. Acestea vin și cu vitamina C, fier și magneziu.

Având în vedere cantitatea mare de fibre și magneziu, precum și conținutul extrem de scăzut de calorii, fructul dragonului poate fi considerat un fruct foarte dens în nutrienți.

2. Oferă mai mulți antioxidanți

Fructul dragonului conține mai multe tipuri de antioxidanți.

Aceștia sunt compuși care protejează celulele de moleculele instabile numite radicali liberi. Acestea sunt legate de boli cronice și de îmbătrânire.

Unii dintre principalii antioxidanți conținuți în pulpa de fructe de dragon sunt:

  • Betalaine: Găsite în pulpa fructelor dragonului roșu, s-a dovedit că acești pigmenți roșu intens protejează colesterolul LDL „rău” împotriva oxidării sau deteriorării.
  • Hidroxicinamați: Acest grup de compuși a demonstrat activitate anticanceroasă în studiile pe eprubetă și pe animale.
  • Flavonoide: Acest grup mare și divers de antioxidanți este legat de o sănătate mai bună a creierului și de un risc redus de boli de inimă.

Un studiu a comparat proprietățile antioxidante ale 17 fructe tropicale și fructe de pădure. Capacitatea antioxidantă a fructelor dragonului nu a fost deosebit de mare. Cu toate acestea, s-a dovedit a fi cel mai bun la protejarea anumitor acizi grași de daunele radicalilor liberi.

3. Fructul dragonului poate îmbunătăți rezistența la insulină, grăsimea hepatică și sănătatea inimii

S-a demonstrat că atât soiurile roșii, cât și cele albe de fructe de dragon reduc rezistența la insulină și ficatul gras la șoarecii obezi.

Într-un studiu, șoarecii care urmau o dietă bogată în grăsimi au primit un extract de fructul dragonului. Au luat mai puțin în greutate și au avut reduceri ale grăsimii hepatice, rezistenței la insulină și inflamației. Aceste efecte au fost atribuite în parte modificărilor benefice ale bacteriilor intestinale.

Fructul dragonului conține fibre prebiotice care promovează creșterea bacteriilor benefice în intestin, potențial îmbunătățind sănătatea metabolică.

Acest fruct poate îmbunătăți anumite caracteristici ale sindromului metabolic, o afecțiune asociată cu diabetul de tip 2. Cu toate acestea, nu toate efectele pot fi favorabile.

Un studiu a fost efectuat pe șoareci cu o dietă bogată în grăsimi și carbohidrați. Grupul care a primit suc de fructul dragonului a avut răspunsuri mai bune la nivelul zahărului din sânge și reduceri ale unor markeri de enzime hepatice, în timp ce un alt marker de enzime hepatice a crescut semnificativ.

Într-un alt studiu, unii șobolani cu diabet au fost tratați cu un extract din fructe. Acestea au avut o reducere de 35% a malondialdehidei, un marker al daunelor cauzate de radicalii liberi. Au avut, de asemenea, mai puțină rigiditate arterială, comparativ cu grupul de control.

Citește și Baobabul: 5 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto