Fructul pasiunii: 4 beneficii pe care le poate aduce sănătății Magazin

Fructul pasiunii: 4 beneficii pe care le poate aduce sănătății

Fructul pasiunii este un fruct tropical hrănitor, bogat în antioxidanți, vitamine și compuși vegetali care ar putea aduce beneficii sănătății. Citește mai departe pentru a afla cum.

1. Fructul pasiunii este foarte hrănitor

Fructul pasiunii este o sursă bună de nutrienți, în special fibre, vitamina C și provitamina A.

Un singur fruct violet conține 17 calorii și 2 grame de fibre. De asemenea, conține cantități bune de vitamina C, vitamina A, fier și potasiu. Calorie pentru calorie, este o sursă bună de fibre, vitamina C și vitamina A.

De asemenea, este bogat în compuși vegetali benefici, inclusiv carotenoizi și polifenoli.

De fapt, un studiu a constatat că fructul pasiunii este mai bogat în polifenoli decât multe alte fructe tropicale. Acestea includ banana, lychee, mango, papaya și ananas.

În plus, oferă și o cantitate mică de fier.

De obicei, organismul nu absoarbe foarte bine fierul din plante. Cu toate acestea, fierul din fructul pasiunii vine cu o mulțime de vitamina C, despre care se știe că îmbunătățește absorbția fierului.

2. Este bogat în antioxidanți

Antioxidanții protejează organismul de radicalii liberi. Aceștia sunt molecule instabile care pot deteriora celulele atunci când sunt prezente în număr mare.

Fructul pasiunii conține o mulțime de antioxidanți. În special, este bogat în vitamina C, beta caroten și polifenoli.

Polifenolii sunt compuși vegetali care au o serie de efecte antioxidante și antiinflamatorii. Aceasta înseamnă că pot reduce riscul de inflamație cronică și afecțiuni precum bolile de inimă.

Vitamina C este un antioxidant important necesar dintr-o dietă. Susține sistemul imunitar și îmbătrânirea sănătoasă.

Beta-carotenul este, de asemenea, un antioxidant important. Organismul îl transformă în vitamina A, care este esențială pentru păstrarea vederii bune.

Dietele bogate în beta-caroten pe bază de plante au fost legate de un risc mai scăzut de apariție a unor cancere. Acestea includ cancerul de prostată, colon, stomac și sân.

Semințele de fructul pasiunii sunt bogate în piceatanol. Acesta este un polifenol care poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină la bărbații cu exces de greutate, reducând potențial riscul de diabet de tip 2 atunci când este luat ca supliment.

3. Este o sursă bună de fibre alimentare

O singură porție de fructul pasiunii oferă în jur de 2 grame de fibre, destul de multe pentru un fruct atât de mic.

Fibrele sunt importante pentru menținerea intestinului sănătos și prevenirea constipației. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu mănâncă suficient.

Fibrele solubile ajută la încetinirea digestiei alimentelor, ceea ce poate preveni creșterile de zahăr din sânge.

Dietele bogate în fibre sunt, de asemenea, asociate cu un risc mai scăzut de boli, inclusiv boli de inimă, diabet și obezitate.

4. Suplimentul de coajă de fructul pasiunii poate reduce inflamația

Conținutul ridicat de antioxidanți al cojilor de fructul pasiunii le poate oferi efecte antiinflamatorii puternice atunci când sunt luate ca supliment.

Un mic studiu a investigat efectele unui supliment de coajă de fructe de pasiune violet asupra simptomelor de astm pe parcursul a patru săptămâni.

Grupul care a luat suplimentul a experimentat o reducere în respirația șuierătoare, tuse și dificultăți de respirație.

Un alt studiu a fost realizat pe persoane cu osteoartrita la genunchi. Cei care au luat un extract de coajă de fructul pasiunii violet au raportat mai puțină durere și rigiditate în articulații decât cei care nu au luat suplimentul.

Citește și Fructul dragonului: 3 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto