Frunzele de mango: 8 beneficii pe care le pot aduce sănătății Magazin

Frunzele de mango: 8 beneficii pe care le pot aduce sănătății

Mulți oameni sunt familiarizați cu fructele tropicale dulci care provin din arborii de mango. Dar frunzele arborilor de mango sunt, de asemenea, comestibile.

Frunzele tinere de mango sunt foarte fragede, așa că sunt gătite și consumate în unele culturi. De asemenea, sunt folosite pentru a face ceai și suplimente. Citește mai departe pentru a afla de ce.

1. Frunzele de mango sunt bogate în compuși vegetali

Frunzele de mango conțin mai mulți compuși vegetali benefici, inclusiv polifenoli și terpenoizi.

Terpenoizii sunt importanți pentru vederea optimă și sănătatea imunitară. Sunt și antioxidanți, care protejează celulele de moleculele dăunătoare numite radicali liberi.

Între timp, polifenolii au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Unele cercetări sugerează că ei îmbunătățesc bacteriile intestinale și ajută la tratarea sau prevenirea anumitor afecțiuni. Acestea includ obezitatea, diabetul, bolile de inimă și cancerul.

Mangiferina este un polifenol care se găsește în multe plante, dar mai ales în cantități mari în frunzele de mango și mango. Este creditat cu numeroase beneficii.

Studiile l-au investigat ca agent antimicrobian și potențial tratament pentru tumori, diabet, boli de inimă și anomalii de digestie a grăsimilor.

2. Pot avea proprietăți antiinflamatorii

Multe dintre beneficiile potențiale ale frunzelor de mango rezultă din proprietățile antiinflamatorii ale mangiferinei.

Inflamația face parte din răspunsul imun normal al organismului. Cu toate acestea, inflamația cronică poate crește riscul de apariție a diferitelor boli.

Studiile pe animale sugerează că proprietățile antiinflamatoare ale frunzelor de mango pot proteja chiar și creierul de afecțiuni precum Alzheimer sau Parkinson.

Într-un studiu, extract de frunze de mango administrat șobolanilor la 5 mg per kg greutate corporală. Acest lucru a ajutat la contracararea biomarkerilor oxidativi și inflamatori induși artificial în creier.

3. Frunzele de mango pot preveni câștigul de grăsime

Extractul de frunze de mango poate ajuta la gestionarea obezității, diabetului și sindromului metabolic, interferând cu metabolizarea grăsimilor.

Studiile pe animale au descoperit că extractul de frunze de mango inhibă acumularea de grăsime în celulele țesuturilor.

Un alt studiu pe șoareci a tratat celulele cu extract de frunze de mango. Acestea au avut niveluri mai scăzute de depozite de grăsime și niveluri mai ridicate de adiponectină.

Adiponectina este o proteină de semnalizare celulară care joacă un rol în metabolismul grăsimilor și în reglarea zahărului în organism. Nivelurile mai ridicate pot proteja împotriva obezității și a bolilor cronice legate de obezitate.

Într-un studiu efectuat pe șobolani cu obezitate, cei hrăniți cu ceai din frunze de mango pe lângă o dietă bogată în grăsimi au câștigat mai puțină grăsime abdominală decât cei cărora li s-a administrat doar dieta bogată în grăsimi.

Un studiu de 12 săptămâni a fost efectuat pe 97 de adulți cu exces de greutate. Cei cărora li sa administrat 150 mg de mangiferină zilnic au avut un nivel mai scăzut de grăsime în sânge. De altfel, au avut un scor semnificativ mai bun la un indice de rezistență la insulină decât cei cărora li sa administrat un placebo.

Rezistența scăzută la insulină sugerează o gestionare îmbunătățită a diabetului.

4. Pot ajuta la combaterea diabetului

Frunzele de mango pot ajuta la gestionarea diabetului datorită efectelor sale asupra metabolismului grăsimilor.

Nivelurile crescute ale trigliceridelor sunt adesea asociate cu rezistența la insulină și diabetul de tip 2.

Un studiu a dat extract de frunze de mango șoarecilor. După 2 săptămâni, au arătat niveluri semnificativ mai scăzute ale trigliceridelor și ale zahărului din sânge.

Un studiu la șobolani a constatat că administrarea a 100 mg per kg de greutate corporală de extract de frunze de mango a redus hiperlipidemia. Această afecțiune este marcată de niveluri neobișnuit de ridicate de trigliceride și colesterol.

Un studiu a comparat extractul de frunze de mango și medicamentul oral pentru diabet zaharat “glibenclamida” la șobolani cu diabet. Cei care au primit extractul au avut niveluri semnificativ mai mici de zahăr din sânge decât grupul cu glibenclamidă după 2 săptămâni.

5. Pot avea proprietăți anticancerigene

Mai multe recenzii demonstrează că mangiferina din frunzele de mango poate avea potențial anticancerigen. Aceasta combate stresul oxidativ și inflamația.

Studiile pe eprubete sugerează efecte specifice împotriva leucemiei și a cancerelor de plămân, creier, sân, col uterin și prostată.

În plus, scoarța de mango prezintă, de asemenea, un potențial anticancerigen puternic datorită lignanilor săi, un alt tip de polifenol.

6. Frunzele de mango pot trata ulcerele gastrice

Frunzele de mango și alte părți ale plantei au fost folosite în istorie pentru a ajuta ulcerul stomacal și alte afecțiuni digestive.

Un studiu efectuat pe rozătoare, a administrat oral extract de frunze de mango la 250-1.000 mg per kg de greutate corporală. Acest lucru a scăzut numărul de leziuni la stomac.

Un alt studiu asupra rozătoarelor a găsit rezultate similare, mangiferina îmbunătățind semnificativ afectarea digestivă.

7. Pot susține pielea sănătoasă

Extractul de frunze de mango poate reduce semnele de îmbătrânire a pielii datorită conținutului său de antioxidanți.

Într-un studiu pe șoareci, extractul de mango a fost administrat oral la 100 mg per kg de greutate corporală. Acest lucru a crescut producția de colagen și a scurtat semnificativ lungimea ridurilor pielii.

Rețineți că acest extract a fost un extract general de mango, nu unul specific frunzelor de mango.

Între timp, un studiu pe eprubete a determinat că extractul de frunze de mango poate avea efecte antibacteriene împotriva Staphylococcus aureus. Aceasta este o bacterie care poate provoca infecții cu stafilococ.

Mangiferina a fost studiată și pentru psoriazis, o afecțiune a pielii care provoacă mâncărimi, pete uscate. Un studiu pe eprubetă folosind pielea umană a confirmat că acest polifenol a încurajat vindecarea rănilor.

8. Pot fi benefice pentru păr

Se spune că frunzele de mango favorizează creșterea părului, iar extractul de frunze de mango este folosit în unele produse pentru păr.

Cu toate acestea, există puține dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.

Cu toate acestea, frunzele de mango sunt bogate în antioxidanți. Asta poate proteja foliculii de păr de deteriorare. La rândul său, acest lucru poate ajuta la creșterea părului.

Citește și Oțetul de cocos: 5 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto