Halep revine senzațional și se califică în turul 3 la Australian Open. Urmează Venus Williams Sport

Halep revine senzațional și se califică în turul 3 la Australian Open. Urmează Venus Williams

Simona Halep s-a calificat din nou cu emoții în turul următor la Australian Open. Liderul clasamentului WTA a trecut în trei seturi (6-3, 6-7, 6-4) de americanca Sofia Kenin. În turul următor, Halep va avea un test și mai important, împotriva legendarei Venus Williams, locul 38 WTA.

În caz de calificare, pentru Simona ar putea urma duelul cu sora lui Venus, mult mai titrata Serena Williams, locul 16 WTA, considerată principala favorită la Melbourne. 

După victoria din primul tur, cunoscutul jurnalist și iubitor de tenis Cristian Tudor Popescu a declarat că acest rol de outsider pe care îl are Simona Halep în Australia poate fi în avantajul româncei:

„Mai important decât rezultatul e modul în care a câștigat Simona, pentur că în primul set se repeta cumva scenariul de la US Open, unde estona a bătut-o. Simona a realizat cumva în timpul meciului care e soluția: să alerge, să lungească schimburile și să o facă să alerge. Din acel moment lucrurile au fost clare, pentru că Kanepi nu a putut face față stilului de joc al Simonei Halep”, a declarat Cristian Tudor Popescu, care mai apoi a ținut să adauge: „Fizicul Simonei e bun, stă bine la acest cpaitol în acest moment. Asta e foarte bine. Apoi, a servit excelent, un alt factor foarte important în acest meci. Simona s-a antrenat bine în această perioadă de pauză.”

CTP a încheiat: „Acest rezultat e extrem de important din punct de vedere psihologic. Această victorie îi dă încredere Simonei și o poate duce la un parcurs mult mai înalt decât ne așteptăm noi și decât se aștepta chiar ea înaintea turneului. Acest statut de outsider îi poate fi chiar de bun augur. Anul trecut presiunea era uriașă și o apăsa. Acum este relaxată și poate fi un mare avantaj.”