Ce se întâmplă cu ITP-ul pe timpul stării de urgență? Actual

Ce se întâmplă cu ITP-ul pe timpul stării de urgență?

Legislația privind valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) nu a fost modificată de către autorități în contextul stării de urgență, comunică Registrul Auto Român pe pagina de Facebook a instituției în data de 23 martie.

Acest lucru înseamnă că valabilitatea ITP-ului nu se prelungește automat în această perioadă, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu actele de identitate sau cu permisul auto.

RAR funcționează în continuare conform programului obișnuit

RAR anunță că a luat toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, toate reprezentanțele din țară fiind dezinfectate. De asemenea, instituția a luat măsuri pentru a limita interacțiunea între clienți și angajații săi.

„Limităm interacțiunea dintre clienți și reprezentanții RAR, autovehiculele sunt preluate de colegii noștri, iar la casierie aveți posibilitatea de a achita prestația cu cardul bancar”, scrie în mesajul transmis pe Facebook.

Clienții RAR sunt rugați să respecte noile reguli impuse de instituție. Prin urmare, aceștia sunt obligați să se prezinte la RAR cu mașinile curate. De asemenea, clienții sunt rugați să se prezinte cu autovehiculele dezinfectate, în special cele sosite din străinătate.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat zilele trecută că rovinietele care expiră în perioada stării de urgență nu vor fi prelungite automat.

Articole similare.

Sursă foto