Kiwi: 7 beneficii pe care le poate aduce sănătății Magazin

Kiwi: 7 beneficii pe care le poate aduce sănătății

Kiwi sunt fructe mici care au o aromă puternică și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Miezul lor verde este dulce și acrișor. De asemenea, au o mulțime de antioxidanți și sunt o sursă bună de fibre. Citește mai departe pentru a afla mai multe.

1. Poate ajuta la tratarea astmului

Se crede că cantitatea mare de vitamina C și antioxidanți pe care le conțin kiwi poate ajuta la tratarea persoanelor cu astm.

Un studiu din 2000 a constatat că a existat un efect benefic asupra funcției pulmonare în rândul celor care consumau fructe proaspete în mod regulat. Aceasta includea kiwi.

Fructele proaspete precum kiwi pot reduce respirația șuierătoare la copiii susceptibili.

2. Kiwi ajută digestia

Kiwi au o mulțime de fibre, care sunt bune pentru digestie. De asemenea conțin și actinidină. Actinidina este o enzimă proteolitică care poate ajuta la descompunerea proteinelor.

Un studiu recent a constatat că extractul de kiwi care conține actinidină a îmbunătățit foarte mult digestia majorității proteinelor.

3. Kiwi întărește sistemul imunitar

Kiwi sunt bogați în nutrienți și pline de vitamina C. De fapt, doar 180 g de kiwi oferă aproximativ 273% din valoarea zilnică recomandată.

Vitamina C este un nutrient esențial atunci când vine vorba de întărirea sistemului imunitar pentru a preveni bolile.

Un studiu a constatat că aceste fructe pot susține funcția imunitară și pot reduce probabilitatea de a dezvolta boli asemănătoare răcelii sau gripei. Acest lucru este valabil mai ales în grupurile expuse riscului, cum ar fi adulții cu vârsta peste 65 de ani și copiii mici.

4. Reduce riscul altor afecțiuni de sănătate

Stresul oxidativ poate duce la deteriorarea ADN-ului. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate.

Parțial datorită antioxidanților săi, există unele dovezi dintr-un studiu mai vechi că consumul regulat de kiwi sau extract de kiwi reduce probabilitatea stresului oxidativ.

Daunele oxidative ale ADN-ului sunt strâns legate de cancerul de colon. Astfel, consumul regulat de kiwi ar putea reduce și riscul de cancer de colon.

5. Poate ajuta la gestionarea tensiunii arteriale

Kiwi nu numai că oferă un plus de stimulare sistemului imunitar. De asemenea, pot ajuta la gestionarea tensiunii arteriale.

Un studiu din 2014 a găsit dovezi că substanțele bioactive din trei kiwi pe zi pot scădea tensiunea arterială la mai mult de un măr pe zi. 

Pe termen lung, acest lucru poate însemna și un risc scăzut pentru afecțiuni care pot fi cauzate de hipertensiune arterială. De exemplu, accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord.

6. Reduce coagularea sanguină

Pe lângă faptul că ajută la gestionarea tensiunii arteriale, kiwi pot reduce de fapt coagularea sângelui.

Un studiu de la Universitatea din Oslo a constatat că consumul de 2 sau 3 kiwi pe zi a scăzut semnificativ riscul de coagulare a sângelui. De asemenea, s-a descoperit că reduc cantitatea de grăsime din sânge.

Cercetătorii au spus că aceste efecte sunt similare cu cele ale unei doze zilnice de aspirină pentru a îmbunătăți sănătatea inimii.

7. Kiwi protejează împotriva pierderii vederii

Degenerarea maculară este principala cauză a pierderii vederii. Cu toate acestea, kiwi ar putea ajuta la protejarea de aceasta.

Un studiu a constatat că consumând trei porții de fructe pe zi, degenerarea maculară a scăzut cu 36%.

Se crede că nivelurile ridicate de zeaxantină și luteină ale kiwis contribuie la acest efect.

Citește și Fructul dragonului: 3 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto