Koveși, verificată din nou de Inspecția Judiciară Actual

Koveși, verificată din nou de Inspecția Judiciară

Laura Codruța Koveși, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, este investigată din nou de Inspecția Judiciară, fiind acuzată că a mințit când a spus că nu există un protocol între SRI și DNA.

Inspectorii judiciari urmează să facă verificări, după ce jurnaliștii de la Luju.ro au depus o sesizare în legătură cu presupuse afirmații false dintr-un comunicat al DNA, din 27 ianuarie 2017, în care se preciza că nu există și nu a existat niciun protocol de colaborare încheiat între DNA și SRI. Însă, se pare că un astfel de protocol există și a fost făcut public recent.

Iată o parte din comunicatul de presă invocat:

„Nu există și nu a existat niciun protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kövesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori și ofițerii de informații în case conspirative. Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedură penal și Legea 78/2000.”

Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, cercetarea disciplinară va fi trimisă către Consiliul Superior al Magistraturii, iar secția de procurori din cadrul instituției va decide dacă șefa DNA a încălcat sau nu legea și se poate ajunge până la excluderea ei din magistratură.

(sursă foto: Cotidianul)