Măsurile pe care trebuie să le respecți pe litoral Actual

Măsurile pe care trebuie să le respecți pe litoral

Din cauza numărului mare de infectări noi cu COVID-19, au fost aplicate măsuri suplimentare pentru zonele de litoral, începând cu 1 august. Iată ce trebuie să știi dacă urmează să-ți petreci vacanțăa la noi pe litoral.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta a decis ca masca de protectie sa devina obligatorie in spatiile deschise in toate statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre, in intervalul 18.00 – 24.00.

În urma unei analize efectuate de reprezentanții DSP Constanța și IPJ Constanța, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spații publice deschise:

  • Târguri, piețe, oboare;
  • Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;
  • Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;
  • Stații de autobuz, peroanele gărilor;
  • Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;
  • În orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.

De asemenea, în intervalul 18:00-24:00, masca trebuie purtată în următoarele zone: faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement.

Zonele turistice de pe litoral unde purtarea măștii va fi obligatorie

Constanța – Gara, Delfinariu, în curțile bisericilor, faleza cazino, Portul Tomis (unde sunt terase), Piața Ovidiu

Mamaia – Faleza, promenada, satul de vacanță, piațeta de la Cazinoul din Mamaia

Vama Veche – Strada mică, zona de parcare de lângă plajă și toată aleea paralelă cu plaja, în zona teraselor și a cluburilor

Eforie Nord-Sud – Zona de promenada, faleza de la Belona până în capătul de sud, aleile pietonale din centrul stațiunilor, unde sunt multe magazine

Costinești – Toată zona de pomenadă de lângă mare, plus aleile pietonale

Olimp, Neptun, Jupiter, 2 Mai – aleile pietonale plus zonele de promenadă de lângă țărmul mării și parcul de distracții de la Neptun

Citește și: Masca de protecție, obligatorie și în aer liber în județul Argeș

Sursă foto