Ne întoarcem la normal: terasele și plajele vor fi deschise în curând Actual

Ne întoarcem la normal: terasele și plajele vor fi deschise în curând

Din fericire, iată că ne întoarcem la normal. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că este foarte probabil ca, începând cu 1 iunie, terasele să fie deschise. De asemenea, oficialul a mai spus că se ia în calcul ca de la mijlocul lunii viitoare plajele să fie deschise publicului. În aceeași notă, însă Tătaru a spus că măsurile de relaxare discutate în aceste zile vizează doar spațiile deschise. Pentru spațiile închise, precum restaurantele, sălile de concerte și teatrele, încă nu s-a stabilit un calendar de relaxare a restricțiilor.

Măsurile vin ca urmare a scăderii constante a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Situația se îmbunătățește atât la nivel național cât și în toată lumea. Competițiile sportive au început să fie reluate. În Germania, Bundesliga a dat tonul normalității. Este de așteptat ca Spania, Italia și Anglia să facă același lucru în curând. Maimult, Liga 1 din România se va relua peste numai două săptămâni și jumătate. Ce e drept, fără spectatori.

Ne întoarcem la normal: un al doilea val de infectări, tot mai puțin probabil

Maria Neira, directoare și reprezentantă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat la începutul acestei săptămâni că se elimină „din ce în ce mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus, potrivit publicațiilor din presa internațională.

Aceasta a făcut însă apel la „prudenţă” şi „bun-simţ” în această fază „critică” de eliminare a restricţiilor. Responsabila OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”.

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a spus ea.

Citește și:
Va începe testarea gratuită a bucureștenilor pentru COVID-19. Ce trebuie să faci dacă vrei sa te înscrii?