O fată de 14 ani a inventat un  posibil remediu împotriva Covid-19 Actual

O fată de 14 ani a inventat un posibil remediu împotriva Covid-19

În timp ce cercetătorii din întreaga lume sunt în căutarea unui tratament care să combată virusul SARS-CoV-2, o fată de 14 ani din Statele Unite propune o soluție posibil salvatoare. Anika Chebrolu, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a câştigat un concurs de ştiinţă şi 25.000 de dolari pentru o descoperire care ar putea oferi o potenţială terapie pentru Covid-19, informează CNN.

„Efortul meu din această vară de a găsi un compus de plumb care să se lege de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 poate părea a fi o picătură în ocean, dar totuşi se adaugă la toate aceste eforturi. Modul în care s-a dezvolt această moleculă în continuare, cu ajutorul virusologilor și al specialiştilor în dezvoltarea de medicamente va determina succesul acestor eforturi”, a declarat Anika Chebrolu.

Inițial, proiectul tinerei se concentra pe găsirea unui remediu împotriva virusului gripal, iar situația pandemică i-a schimbat direcția de cercetare. „Din cauza gravităţii imense a pandemiei Covid-19 şi a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcţiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2”, a mai spus Anika Chebrolu.

Următorul obiectiv al elevei este să lucreze alături de oameni de ştiinţă şi cercetători, folosind descoperirea ei într-un remediu real împotriva virusului Covid-19.

Citește și Remdesivir, fără efect pentru pacienții cu Covid-19.

Sursă foto