Primele declarațiile ale tenismenului Novak Djokovic după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19 Actual

Primele declarațiile ale tenismenului Novak Djokovic după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Faimosul jucător de tenis Novak Djokovic a anunțat că are noul coronavirus. Acesta a organizat în Serbia, la Belgrad, și în Croația, la Zadar, un turneu demonstrativ, unde mai mulți participanți s-au îmbolnăvit.

Sârbul este a șasea persoană infectată cu Covid-19 dintre participanţii la Adria Tour, eveniment organizat chiar de acesta. Soția lui a avut și ea răspuns pozitiv la testul de COVID-19.

„Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi”, a declarat jucătorul de 33 de ani, care a precizat că nu manifestă niciun simptom. „Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (soţia sa – n. r.), în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare”, a spus Djokovic. El speră că „numărul celor contaminaţi nu va creşte”.

Tenismenul a mai declarat că va rămâne în izolare timp de 14 zile și va efectua următorul test în cinci zile.

„Tot ce am făcut în ultima lună a fost din inimă și cu intenții sincere. Turneul nostru a vrut să unească lumea și să trimită un mesaj de solidaritate și compasiune în regiune”, a adăugat sportivul. „Turneul a fost creat pentru a ajuta jucătorii din Sud-Estul Europei. Am vrut să ajutăm persoanele care aveau nevoie. Am organizat turneul când virusul era slăbit și am crezut că am îndeplinit toate condițiile. Din păcate, virusul este încă prezent și învățăm să trăim cu el.”

Despre Adria Tour, eveniment organizat de Novak Djokovic

Adria Tour a fost un turneu  pornit după o idee a lui Novak Djokovic. A debutat la Belgrad, a continuat la Zadar și urma să mai aibă loc la Banja Luka (3-4 iulie) și să se încheie pe 5 iulie, tot în capitala Serbiei. La turneu participau nume importante ale tenisului, precum: Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov

Evenimentul a fost lansat pe 12 iunie, la Belgrad, cu o partidă demonstrativă de dublu mixt, în tribune aflându-se în jur de 2.000 de spectatori. Mulți dintre ei fără măști de protecție și așezați în grupuri.

De asemenea, luni, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Alexander Zverev și Grigor Dimitrov au participat la o petrecere într-un club din Belgrad, fără să respecte măsurile de siguranță.

Citește și: Primul medicament care s-a dovedit eficient împotriva Covid-19

Sursă foto