Românca Roxana Mărăcineanu, desemnată ministru al Sportului în Franța Actual

Românca Roxana Mărăcineanu, desemnată ministru al Sportului în Franța

Emmanuel Macron a desemnat-o pe Roxana Mărăcineanu în funcția de ministru al Sportului, informează Haffingtonpost.fr. Românca a înlocuit-o pe Laura Flessel care a demisionat de curând din funcția de ministru al Sportului din motive personale.

Domeniul sportiv a fost pasat de la o campioană, la o alta, pentru a asigura profesionalismul și continuitatea în performanțele sportivilor francezi. Laura Flessel a fost dublă campioană olimpică la scrimă, de șase ori campioană mondială și o singură dată campioană europeană. Roxana Mărăcineanu a fost prima campioană mondială a Franței la înot.

Românca din fruntea Ministerului Sportului în Franța

Precum Ministerul Sportului din Franța era condus anterior de o sportivă cu performanțe remarcabile, Emmanuel Macron a desemnat tot o campioană. Roxana Mărăcineanu este o fostă înotătoare născută la Bucureşti, în 1975. Aceasta a început să practice înotul de performanță în Franța, fiind stabilită de mică în Mulhouse. Sportiva a câștigat titlul mondial la 200 metri spate, în cadrul întrecerilor de la Perth, în 1998. Românca, naturalizată în Franța a mai câștigat și medalia de argint la proba de 200 m spate la Jocurile Olimpice de vară din 2000 din Sydney, Australia. Înotătoarea și-a încheiat cariera în anul 2004. De atunci a devenit consultat la mai multe televiziuni și a intrat și în viața politică. Roxana Mărăcineanu are experiență în politică din 2010, când a candidat pentru Partidul Socialist la alegerile regionale. În același an, în luna martie, sportiva a fost aleasă în funcția de consilier regional în Île-de-France.

Laura Flessel a demisionat din motive personale

Dubla campioană olimpică la scrimă și-a anunțat demisia într-un comunicat, însă va continua să îl susțină pe președintele Emmanuel Macron și pe premierul Franței, Edouard Philippe .

„După 16 luni petrecute conducând Ministerul Sportului, am luat decizia să plec din guvern din motive personale. Voi continua să fiu un coechipier fidel al preşedintelui şi al premierului, cărora le împărtăşesc determinarea şi patriotismul”, a afirmat într-un comunicat fostul ministru al Sportului, Laura Flessel.

(Sursă foto: Francetvinfo.fr)