România ocupă ultimul loc din UE în privința calității vieții și a bunăstării sociale Actual

România ocupă ultimul loc din UE în privința calității vieții și a bunăstării sociale

România ocupă ultimul loc din țările Uniunii Europene în clasamentul calității vieții și bunăstării sociale, alături de țara noastră fiind Bulgaria și Ungaria, informează Agerpres. Studiul măsoară Indicele de Progres Social 2020 și a fost realizat de organizaţia nonprofit Social Progress Imperative, cu sprijinul Deloitte.

În clasamentul mondial, ţara se regăseşte între primele 50 de state la două dintre cele trei categorii analizate, respectiv nevoi de bază (locul 45) şi oportunităţi (locul 49), în timp ce la categoria bunăstare ocupă locul 57.

Cu toate acestea, România a înregistrat un scor bun pentru siguranța personală, ocupând locul 36. La polul opus, coordonatele care au înregistrat punctaje mai slabe sunt incluziunea (locul 91), locuinţa (locul 90), sănătatea şi bunăstarea (locul 85).

În anul 2020, pe primele locuri în clasament se află Norvegia, Danemarca şi Finlanda, în timp pe ultimele poziţii se clasează Republica Centrafricană, Ciad şi Sudanul de Sud. Dintre statele din regiunea Europei Centrale şi de Est, cel mai bun loc este ocupat de Slovenia (22), urmată de Estonia (24), Cehia (25), Polonia (31), Lituania (32), Letonia (35), Slovacia (36), Croaţia (39), Ungaria (40), Bulgaria (43) şi România (45).

Citește și Produsele din România prezintă diferențe față de cele din Vestul Europei, conform unui studiu ANPC.

Sursă foto