Spor de risc Covid-19 în valoare de 2.000 de lei pentru profesori Actual

Spor de risc Covid-19 în valoare de 2.000 de lei pentru profesori

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus, informează Agerpres.

Au fost înregistrate 158 voturi ‘pentru’, unul ‘împotrivă’ şi 77 abţineri. Proiectul de lege prevede acordarea unui stimulent financiar de risc în valoare de 2.000 de lei lunar pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului noului coronavirus. Beneficiarii sunt profesorii, personalul didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior.

„Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor”, prevede textul.

Citește și România ocupă ultimul loc din UE în privința calității vieții și a bunăstării sociale.

Sursă foto