Prima stradă smart din România a fost finalizată Actual

Prima stradă smart din România a fost finalizată

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat finalizarea lucrărilor a primei străzi smart din România, în urma unei investiţii de aproape 6 milioane de lei realizată din fonduri europene.

„Prima stradă smart din România a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca cu finanţare europeană şi dispune de toate facilităţile unui spaţiu public modern, <verde>, adaptat la realităţile tehnologice şi de mobilitate urbană actuale”, a scris Emil Boc pe Facebook, unde a postat şi imagini cu noua stradă.

Strada Molnar Piuariu din Cluj Napoca a fost modernizată cu fonduri europene și dispune de 551 mp suprafață verde și sistem de irigare cu senzori. De asemenea, sunt puse la dispoziţia localnicilor şi turiştilor patru locuri pentru încărcarea automobilelor electrice şi 15 locuri de parcare pentru autovehicule, 30 de locuri pentru încărcarea bicicletelor/trotinetelor electrice şi 22 locuri de parcare pentru biciclete, Wi-Fi gratuit şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

„Pe lângă reorganizarea spaţială – inclusiv prin eliminarea diferenţelor de nivel între spaţiul exclusiv pietonal şi spaţiul carosabil – şi dotările urbane menţionate, au fost trecute în subteran elementele infrastructurii edilitare din zonă. Totodată, spaţiul a fost adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi şi protecţia acestora (pavaje cu marcaje tactile integrate)”, a anunţat primarul.

Potrivit acestuia, Primăria Cluj-Napoca dorește să realizeze proiecte asemănătoare în toate cartierele oraşului, în concordanță cu SIDU – Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană.

Citește și: 5 locații originale de vizitat în România

Sursă foto