Strugurii: 11 beneficii pe care le pot aduce sănătății Magazin

Strugurii: 11 beneficii pe care le pot aduce sănătății

Strugurii au fost cultivați de mii de ani și au fost venerați de mai multe civilizații antice pentru utilizarea lor în vinificație. Ei oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate datorită conținutului ridicat de nutrienți și antioxidanți. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Strugurii sunt plini de nutrienți

Strugurii sunt bogați în mai mulți nutrienți importanți. 151 de grame de struguri conține 104 calorii, 27,3 grame de carbohidrati, 1,1 grame de proteine, 0,2 grame de grasimi si 1,4 grame de fibre. Acestea vin și cu cantități de vitamina C, vitamina K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, potasiu, cupru și mangan.

151 de grame de struguri asigură mai mult de un sfert din doza zilnică recomandată pentru vitamina K. Această vitamină solubilă în grăsimi este vitală pentru coagularea sângelui și oasele sănătoase.

Sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, un nutrient esențial și un antioxidant puternic necesar pentru sănătatea țesutului conjunctiv.

2. Au un conținut ridicat de antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși găsiți în plante, de exemplu. Ele ajută la repararea daunelor aduse celulelor cauzate de radicalii liberi. Acestea sunt molecule dăunătoare care provoacă stres oxidativ.

Stresul oxidativ a fost asociat cu mai multe boli cronice, inclusiv diabet, cancer și boli de inimă.

Strugurii au un număr mare de compuși antioxidanți puternici. De fapt, peste 1.600 de compuși vegetali benefici au fost identificați în acest fruct.

Cea mai mare concentrație de antioxidanți se găsește în piele și semințe. Din acest motiv, majoritatea cercetărilor asupra strugurilor s-au făcut folosind extracte de semințe sau de piele.

Strugurii roșii conțin un număr mai mare de antioxidanți datorită antocianilor care le dau culoarea.

Antioxidanții din struguri rămân prezenți chiar și după fermentare. Acesta este motivul pentru care vinul roșu este, de asemenea, bogat în acești compuși.

Unul dintre antioxidanții din acest fruct este resveratrolul, care este clasificat ca polifenol.

Au fost efectuate numeroase studii asupra beneficiilor sale. S-a arătat că resveratrolul protejează împotriva bolilor de inimă, scade glicemia și protejează împotriva dezvoltării cancerului.

Strugurii mai conțin vitamina C, beta-caroten, quercetină, luteină, licopen și acid elagic. Și aceștia sunt antioxidanți puternici.

3. Strugurii conțin compuși vegetali puternici

Strugurii conțin niveluri ridicate de compuși benefici ai plantelor. Aceștia pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer.

Resveratrolul este unul dintre compușii găsiți în acest fruct. A fost bine studiat în ceea ce privește prevenirea și tratamentul cancerului.

S-a demonstrat că protejează împotriva cancerului prin reducerea inflamației. Acționează ca un antioxidant și blochează creșterea și Combinația unică de compuși vegetali care se găsește în struguri poate fi responsabilă pentru beneficiile lor împotriva cancerului. Pe lângă resveratrol, strugurii mai conțin quercetină, antociani și catechine. Toate acestea pot avea efecte benefice împotriva cancerului.

S-a demonstrat că extractele de struguri blochează creșterea și răspândirea celulelor canceroase de colon umane în studiile pe eprubetă.

În plus, un studiu a fost efectuat pe 30 de persoane cu vârsta peste 50 de ani. S-a demonstrat că consumul a 450 de grame de struguri pe zi timp de două săptămâni a scăzut markerii riscului de cancer de colon.

Studiile au mai descoperit că extractele de struguri blochează creșterea și răspândirea celulelor canceroase la sân. Acest lucru atât în studiile de laborator, cât și în studiile pe șoareci.

Studiile asupra strugurilor și cancerului la om sunt limitate. Cu toate acestea, o dietă bogată în alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi strugurii, a fost legată de un risc mai scăzut de cancer.

4. Strugurii sunt benefici pentru sănătatea inimii în diferite moduri

Pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale

151 de grame de struguri conțin 288 mg de potasiu. Acesta este 6% din CDI. Acest mineral este necesar pentru menținerea unui nivel sănătos al tensiunii arteriale.

Aportul scăzut de potasiu a fost asociat cu riscuri crescute de hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Un studiu a fost realizat pe 12.267 de adulți. S-a demonstrat că persoanele care consumau cantități mai mari de potasiu decât de sodiu aveau mai puține șanse de a muri din cauza bolilor de inimă decât cei care consumau mai puțin potasiu.

Pot ajuta la reducerea colesterolului

Compușii găsiți în struguri pot ajuta la protejarea împotriva nivelurilor ridicate de colesterol. Aceasta prin scăderea absorbției colesterolului.

Un studiu a fost efectuat pe 69 de persoane cu colesterol ridicat. S-a demonstrat că consumul a 500 de grame de struguri roșii pe zi timp de opt săptămâni scădea colesterolul LDL total și „rău”. Strugurii albi nu au avut același efect.

În plus, s-a demonstrat că dietele bogate în resveratrol, cum ar fi dieta mediteraneană, scad și nivelul colesterolului.

5. Pot scădea nivelul zahărului din sânge și pot proteja împotriva diabetului

Strugurii conțin 23 de grame de zahăr la 151 de grame. Acest lucru poate ridica întrebarea dacă sunt o alegere bună pentru persoanele cu diabet.

Au un indice glicemic (IG) scăzut de 53, o măsură a cât de repede un aliment crește glicemia.

În plus, compușii găsiți în struguri pot chiar scădea nivelul zahărului din sânge. Un studiu de 16 săptămâni a fost efectuat pe 38 de bărbați. Cei care au luat 20 de grame de extract de struguri pe zi au avut o scădere a glicemiei, comparativ cu un grup de control.

În plus, s-a demonstrat că resveratrolul crește sensibilitatea la insulină. Acest lucru poate îmbunătăți capacitatea organismului de a folosi glucoza și, prin urmare, poate scădea nivelul zahărului din sânge.

Resveratrolul crește, de asemenea, numărul de receptori de glucoză de pe membranele celulare. Acest lucru poate avea un efect benefic asupra zahărului din sânge.

Gestionarea nivelului de zahăr din sânge în timp este un factor important în reducerea riscului de diabet.

6. Conțin compuși benefici pentru sănătatea ochilor

Substanțele chimice din plante găsite în struguri pot proteja împotriva bolilor oculare comune.

Într-un studiu, șoarecii au fost hrăniți cu o dietă suplimentată cu struguri. Ei au prezentat mai puține semne de deteriorare a retinei și au avut o funcție mai bună a retinei în comparație cu șoarecii care nu au fost hrăniți cu fructe.

Într-un studiu pe eprubetă, s-a descoperit că resveratrolul protejează celulele retinei din ochiul uman de lumina ultravioletă A. Acest lucru poate reduce riscul de a dezvolta degenerescenta maculară legată de vârstă.

Potrivit unui studiu de revizuire, resveratrolul poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva glaucomului, cataractei și bolilor oculare diabetice.

În plus, strugurii conțin antioxidanți luteină și zeaxantină. Mai multe studii au demonstrat că acești compuși ajută la protejarea ochilor de deteriorarea luminii albastre.

7. Pot îmbunătăți memoria, atenția și starea de spirit

Consumul de struguri poate aduce beneficii sănătății creierului și crește memoria.

Un studiu de 12 săptămâni a fost efectuat pe 111 adulți în vârstă sănătoși. 250 mg de supliment de struguri pe zi au îmbunătățit semnificativ scorurile la un test cognitiv care compară atenția, memoria și limbajul cu valorile de bază.

Un alt studiu a fost realizat pe adulți tineri sănătoși. S-a demonstrat că consumul a aproximativ 230 ml de suc de struguri a îmbunătățit atât viteza abilităților legate de memorie, cât și starea de spirit la 20 de minute după consum.

Studiile la șobolani au arătat că resveratrolul a îmbunătățit memoria și starea de spirit atunci când este luat timp de 4 săptămâni.

În plus, creierul șobolanilor a arătat semne de creștere și flux sanguin crescut.

Resveratrolul poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva bolii Alzheimer. Cu toate acestea, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma acest lucru.

8. Conțin nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor

Strugurii conțin multe minerale necesare pentru sănătatea oaselor. Acestea includ calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan și vitamina K.

Studiile la șobolani au arătat că resveratrolul a îmbunătățit densitatea osoasă. Cu toate acestea, aceste rezultate nu au fost confirmate la om.

Într-un studiu, șobolanii au fost hrăniți cu pulbere de struguri liofilizat timp de 8 săptămâni. Acestea au avut o mai bună absorbție osoasă și reținere a calciului față de șobolanii care nu au primit pulberea.

9. Pot proteja împotriva anumitor bacterii, viruși și infecții cu drojdie

S-a demonstrat că numeroși compuși din struguri protejează și luptă împotriva infecțiilor bacteriene și virale.

Strugurii sunt o sursă bună de vitamina C. Aceasta este binecunoscută pentru impactul său benefic asupra sistemului imunitar.

S-a demonstrat că extractul de piele de struguri protejează împotriva virusului gripal în studiile pe eprubetă.

În plus, compușii din struguri au împiedicat răspândirea virusului herpes, a varicelei și a infecțiilor cu drojdie în studiile pe eprubetă.

Resveratrolul poate proteja, de asemenea, împotriva bolilor transmise prin alimente. Atunci când este adăugat la diferite tipuri de alimente, sa demonstrat că previne creșterea bacteriilor dăunătoare, cum ar fi E. Coli.

10. Strugurii pot încetini îmbătrânirea și pot promova longevitatea

Compușii vegetali găsiți în struguri pot afecta îmbătrânirea și durata de viață. S-a demonstrat că resveratrolul prelungește durata de viață la o varietate de specii de animale.

Acest compus stimulează o familie de proteine numite sirtuine, care au fost legate de longevitate.

Una dintre genele pe care le activează resveratrolul este gena SirT1. Aceasta este aceeași genă activată de dietele sărace în calorii. În studiile pe animale, a fost asociată cu durate de viață mai lungi.

Resveratrolul afectează, de asemenea, câteva alte gene asociate cu îmbătrânirea și longevitatea.

11. Pot preveni bolile cronice

Inflamația cronică joacă un rol cheie în dezvoltarea bolilor cronice. De exemplu, cancerul, bolile de inimă, diabetul, artrita și bolile autoimune.

Resveratrolul a fost asociat cu proprietăți antiinflamatorii puternice.

Un studiu a fost realizat pe 24 de bărbați cu sindrom metabolic, un factor de risc pentru boli de inimă. Li s-a dat o pulbere din extract de struguri echivalent cu aproximativ 252 de grame de struguri proaspeți. Acest lucru a crescut numărul de compuși antiinflamatori din sângele lor.

În mod similar, un alt studiu a fost efectuat pe 75 de persoane cu boli de inimă. S-a constatat că administrarea pulberei din extract de struguri a crescut nivelul de compuși antiinflamatori, comparativ cu un grup de control.

Un studiu la șobolani cu boală inflamatorie intestinală a arătat că sucul de struguri a îmbunătățit semnele bolii. De asemenea, a crescut nivelul sângelui de compuși antiinflamatori.

Citește și Ceaiul de scorțișoară: 11 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto