Un nou film despre trupa The Beatles Magazin

Un nou film despre trupa The Beatles

The Beatles și Sir Peter Jackson au făcut echipă pentru un nou film care va prezenta ultimele zile ale legendarei trupei de rock’n’roll. Planificat inițial să fie un documentar de televiziune, acesta va fi un film de lungmetraj, care cel mai probabil se va numi „Let It Be”.

Într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook, fostul membru al trupei, Paul McCartney, a anunţat începerea colaborării cu regizorul englez. 

Produs de compania Apple Corps Ltd. și WingNut Films, filmul are la bază 55 de ore de studio care nu au fost niciodată difuzate, din timpul înregistrărilor pentru albumul final al trupei The Beatles, „Let It Be”, care s-au desfășurat între 2 și 31 ianuarie 1969. În plus, vor exista secvențe de la ultimul concert pe care cei patru l-au susținut ca grup, în urmă cu 50 de ani, pe acoperișul sediului Apple din Londra, când au început să cânte sub formă de improvizație.

„Cele 55 de ore de filmare și 140 de ore material audio, care ne-au fost puse la dispoziție, ne îndreptățesc să credem că filmul va fi ceea ce fanii Beatles visează de multă vreme – va fi ca o mașină a timpului care ne va transporta înapoi în 1969, unde vom intra în studio să vedem patru prieteni făcând o muzică extraordinară”, a declarat regizorul „Lord of the Rings”, Peter Jackson.

„După ce am văzut filmările și am ascultat înregistrările realizate cu 18 luni înainte ca trupa să se destrame, pot spune că am găsit o adevărată comoară. Să-i vezi pe John, Paul, George și Ringo lucrând împreună nu e numai fascinant – e distractiv, inspirant și surprinzător de intim”, a mai adăugat Jackson.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr.

(sursă foto: medium)