Prima țară care începe vaccinarea împotriva COVID-19 Actual

Prima țară care începe vaccinarea împotriva COVID-19

Moscova este orașul care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din Rusia, motiv pentru care va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor săi împotriva COVID-19 în următoarele două luni.

În prezent, Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numărului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, şi este, totodată, prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg.

Vaccinul Sputnik V, înregistrat la la 11 august, a provocat controverse în rândul membrilor comunităţii ştiinţifice internaţionale pe fondul afirmaţiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruşi din domeniul sănătăţii au susţinut însă cu fermitate vaccinul.

„Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”, a declarat Serghei Sobeanin, primarul Moscovei, într-un mesaj publicat pe site-ul său.

Acesta a declarat că aproximativ 10.000 de persoane sunt spitalizate acum în Moscova din cauza noului coronavirus, dintre care 1.000 sunt conectate la ventilatoare. „Este o cifră mare”, a avertizat Sobianin.

Cu toate acestea, el a menționat că revenirea la carantina care a devastat economia Rusiei la începutul acestui an ar fi „inacceptabilă și imposibilă”.

„Strategia optimă este de a găsi o cale de mijloc între închiderea oraşului şi abandonarea completă a restricţiilor”, a adăugat el.

Citește și: O fată de 14 ani a inventat un posibil remediu împotriva Covid-19

Sursă foto